BB, CC και προσεχώς DD creams - Τι είναι και σε τι διαφέρουν μεταξύ τους

by - 12:08 μ.μ.

Γεια σας!Καθώς έγραφα το προηγούμενο μου πόστ για την CC cream-Tommy G και έψαχνα κάτι σχετικό είδα οτι προσεχώς θα κυκλοφορήσει και DD cream!!!Οπότε σκέφτηκα να κάνω ένα ποστ σχετικά με τις CC, BB και DD creams- τι είναι, τι κάνουν κλπ..


BB,CC & DD

Και οι τρεις κατά βάση είναι ενυδατικές κρέμες με χρώμα και κυρίως χρησιμοποιούνται για ενυδάτωση της επιδερμίδας και προσφέρουν και  ομοιομορφία στο δέρμα.


BB Creams

Η κρέμα BB ανακαλύφθηκε πριν λίγα χρόνια στη Γερμανία για λόγους αισθητικής ιατρικής. Έπειτα αναπτύχθηκε στην Νότια Κορέα και στην Ασία και σύντομα εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη αποτελώντας σήμερα βασικό εργαλείο μακιγιάζ για κάθε γυναίκα!
Η κρέμα ΒΒ (Blemish Balm) παρέχει κάλυψη, προστατεύει από τις ακτίνες UV και έχει αντιοξιδωτικά. Το χαρακτηριστικό της είναι οτι είναι πιο ελαφριά από το foundation και πιο βαριά από μια ενυδατική κρέμα.


CC Creams

H CC προέρχεται από το ακρωνύμιο Color Correcting και έχουν την ιδιότητα να καλύπτουν κοκκινίλες και δυσχρωμίες και έχει μικρές διαφορές με μια bb κρέμα που είναι σαν ένα ελαφρύ make up. Η cc cream έχει λίγο πιο ελαφριά σύνθεση από μια BB cream αλλά δεν είναι ευδιάκριτη διαφορά.

DD Creams

Πριν προλάβουμε λοιπόν να γνωρίσουμε την CC κρέμα έρχεται στην αγορά η DD cream (Dynamic Do All) η οποία είναι ένας συνδυασμός των άλλων δυο (BB+CC). Η πρώτη εταιρία που λάνσαρε την κρέμα αυτή είναι η Gulep στις αρχές του Ιουνίου του 2013 αλλά δεν έχουμε ακόμα κριτικές του προϊόντος και δε κυκλοφορεί στην Ελλάδα (ακόμα τουλάχιστον!)
Η εταιρία πάντως ισχυρίζεται ότι :
  1. Παρέχει αντηλιακή προστασία με SPF 25
  2. Έχει αντιρυτιδική δράση, με σμίκρυνση των πόρων και των λεπτών γραμμών
  3. Παρέχει ενυδάτωση, χάρη στα εκχυλίσματα ιβίσκου και ελιάς
  4. Παρέχει ομοιόμορφη κάλυψη (4 διαθέσιμες αποχρώσεις)

Αυτή είναι η DD cream  της εταιρίας Gulep

Ποια να επιλέξω

Όσον αφορά το ποια να επιλέξετε..Είναι δύσκολο κομμάτι..Πρέπει να δοκιμάσετε πρώτα κάποιες σε δειγματάκια γιατί είναι ανάλογα την επιδερμίδα. Μπορεί δηλαδή η bb cream της garnier που εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ σε κάποια να αρέσει επίσης και σε μια άλλη κοπέλα να μην αρέσει καθόλου.!Οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι πάρετε δειγματάκια και να τα δοκιμάσετε για να βρείτε ποια ταιριάζει καλύτερα στον τύπο επιδερμίδα σας.




Αυτό ήταν το πόστ!Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο και να σας βοήθησε. Περιμένω τα σχόλια σας!
Φιλιά πολλά,
Ιωάννα










You May Also Like

5 σχόλια

  1. Αρκετά ευνόητο και κατατοπιστικό ποστ !!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουάου, όλο και κάτι βγαίνει για να χαλάμε λεφτά! Τς τς τς! :-) Αν δε διαβάσουμε κριτικές δεν παίρνουμε τίποτα λοιπόν! Πολύ καλό και ενημερωτικό ποστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!Ναι όντως..Πάντα κάτι βγάζουν!Για να δούμε..Θα είναι καλύτερη από bb+cc?Πάντως στο site είδα οτι έχει κάπου στα 36 δολλάρια!!!

      Διαγραφή
    2. Εεεε όχι! Όσο καλή και να είναι εγώ δεν την παίρνω! :-)

      Διαγραφή

Insta feed